Gå till innehåll

Om oss


Lön Hälsingland är en egen enhet över kommungränserna sedan den 1 oktober 2022. I april och maj 2023 blev Nordanstig och Söderhamn de första hälsinge-kommunerna att byta löne- och schema/bemanningssystem. Även Hälsinglands utbildningsförbund gjorde bytet.

Under hösten hade vi samma process i Ljusdal och Ovanåker, inklusive flera kommunala bolag. Nu är det dags för Bollnäs och Hudiksvall, med både kommunala verksamheter och en rad anslutna bolag.

 

En förvandling i flera steg

 

Systembytet sker i flera steg. Först bygger vi upp det nya Medvind med dess innehåll, därefter lönesystemet Personec P. Dessa två sys sedan ihop i portalen Visma Window. Portallösningen gör att användaren aldrig behöver fundera på vilket system man befinner sig i, man utgår i stället från vilka funktioner man behöver använda (tidrapporter, schemaläggning, reseräkningar, attester, ledighetsansökningar o s v).

 

Detta händer under systembytet

 

  • December: Nyckelpersoner och administratörer från kommuner och anslutna bolag fick utbildning i nya Medvind.
  • Januari 2024: Varje medarbetare måste ha ett giltigt schema inlagt i Medvind senast den 31 januari, även de som jobbar vanlig kontorstid. Det är dock inte ett krav att timanställda är kopplade till ett schema. Det här görs av verksamheternas administratörer som får inloggning till systemet. Övriga användare får vänta ett litet tag.
  • Februari: Alla börjar använda Medvind för schema och bemanning, närvaro och frånvaro. Nu öppnar också den nya portalen Visma Window för alla — det är via den som man kommer åt Medvind (och senare Personec P). Samtidigt stänger Heroma. Uppbyggnad av lönesystemet Personec P görs.

Ni får detaljerade anvisningar av oss på Lön Hälsingland hur ni ska registrera saker under tiden.

Det kommer tät information framför allt via mail och här på hemsidan, och det är en period som vi vet att många kommer att känna sig stressade av för att det är så korta ledtider. Eftersom systemet byggs stegvis kan stoppdatum för olika registreringar också ändras med mycket kort varsel. Där behöver vi er förståelse.

  • 27 mars: Första löneutbetalningen i nya systemet.
  • April: Nytt telefonnummer till lönesupporten när Hudiksvall och Bollnäs går in i Lön Hälsinglands gemensamma support. Systemet för ärendehantering är också gemensamt; Söderhamn, Ovanåker och Ljusdal arbetar redan i det. Det betyder att alla ärenden i Bollnäs och Hudiksvall från och med april läggs via vår supportsida. Vi är då drygt 30 medarbetare som tillsammans ger service till 19 kunder.


Vad är det som blir annorlunda?

 

Införandet av Vismas systemlösning innebär att det blir en del nya rutiner kring löneadministrationen. Det här är de största skillnaderna:

  • Verksamheterna lägger själva in medarbetarnas scheman i systemet, och ansvarar för förändringar i schema.
  • Anställningsavtal görs digitalt i Anställningsguiden, med e-signering av både chef och medarbetare. Den manuella hanteringen av anställningsavtal upphör med ett fåtal undantag. Avtalet finns tillgängligt digitalt för chef, administratör och medarbetare och ligger inte enbart hos lön, vilket är en stor förbättring.
  • Supportfrågor är inte längre beroende av var medarbetarna sitter, alla våra lönekonsulter servar hela Hälsingland.
  • Chefer ska varje månad attestera tidrapporteringen, även när det inte finns några avvikelser.
  • Lön kommer inte längre att utfärda arbetsgivarintyg. Det nya systemet gör det möjligt för chef eller administratör att med en enkel knapptryckning skicka iväg arbetsgivarintyg. Det kommer att vara kopplat till den digitala tjänsten arbetsgivarintyg.nu.


Dagsaktuella uppgifter

 

Varje natt kör våra nya IT-system uppdateringar av löneuppgifter. Det mesta av underlaget till löner, arvoden och ersättningar kommer nu att göras digitalt och det finns stora fördelar med det. Ett exempel är att det blir färre pappersunderlag som hamnar fel eller som inte kommer in i tid. Ett annat är att vi alltid har dagsfärska uppgifter om din lön, sjuklön eller pension.

 

Petra Pfeiff porträtt

Vi är en modern arbetsgivare som är med och driver utvecklingen framåt i Hälsingland."

Petra Pfeiff, chef Lön Hälsingland

Sidinformation

Senast uppdaterad:
31 januari 2024
Sidan publicerad av:
Jeannette Waax

Sidfot

Hälsingland kommuners vapensköldar
Till toppen