Gå till innehåll

Aktuell systeminfo

När vi vill nå ut med info om något som händer i systemen just nu, tips och upplysningar lägger vi det under den här rubriken.

Du behöver ha RSS-läsare i din dator eller telefon för att nyhetsfeeden ska visas rätt. Det finns många att välja på till olika webbläsare. För Chrome kan du till exempel använda det här: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vanliga frågor och svar

Har du glömt ditt användarnamn och lösenord för nätverket på arbetsplatsen? Kontakta IT-enheten i kommunen eller bolaget. Ta också kontakt med IT om du upplever inloggningsproblem. De hänvisar till oss när det behövs.


Logga in i Visma Window-portalen. På första sidan finns två val. Välj "Resor/utlägg" för att komma till ditt lönebesked.

Alla anställningar ligger utan till och med-datum i systemet, även de anställningar som är tidsbegränsade. Istället används ett bevakningsdatum. Efter det går ingen månadslön ut, och semestern beräknas utifrån detta datum. Chefer får en signal när bevakningsdatum närmar sig, och kan då förlänga anställningen eller göra ett avslut.

Som chef ser du anställningsuppgifterna inklusive eventuellt bevakningsdatum under rubriken "Mina medarbetare" i Visma Window.

I schemaplaneringen ser det dock ut som om anställningen ligger utan slutdatum, trots att det finns ett bevakningsdatum.

När du tittar på ditt lönebesked i Visma Window är det alltid preliminärt fram till någon vecka innan lön. Det beror på att allt underlag måste hinna komma in från chefer, till exempel. Därför kan det se ut som att din lön inte stämmer. Det är helt normalt och det är inte en fråga som lönesupporten hjälper till med.

Först och främst lägger medarbetaren in uppgifterna själv. Men administratör kan också göra det.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 april 2024
Sidan publicerad av:
Jeannette Waax

Sidfot

Hälsingland kommuners vapensköldar