Gå till innehåll

Resor i jobbet

 

Reseräkning

När du gjort en tjänsteresa gör du en reseräkning i lönesystemet. Där fyller du i uppgifter om tidpunkt, resans syfte, eventuell milersättning om du använt din egen bil. Du kan också bifoga bilder på kvitton för utlägg i samband med resan, till exempel parkering. Om det finns ett papperskvitto skickar du in det till lön när chefen har attesterat reseräkningen.

Det är policy att man i första hand använder kommunens eller det kommunala bolagets bilar om man behöver resa med bil i tjänsten. Reseräkningen gör du ändå för att få traktamente och ersättning för utlägg. Det är din chef som godkänner den.

Så gör du en reseräkning

När du är inloggad i Visma Window har du tillgång till en länksamling med instruktionsfilmer, bland annat reseräkningar.

  • Klicka på "e-learning".
  • Klicka på "Medarbetare P."
  • Välj "Mina resor inrikes."

Traktamente

Arbetsgivaren kan betala traktamente när du gör tjänsteresor. Det är ett fastställt dagsbelopp som betalas ut på lön månaden efter. Villkoren för ersättning styrs av SKV (Skatteverket) och kollektivavtal. Ersättning enligt SKV är skattefri medan övrig ersättning är skattepliktig. Läs om aktuella dagsbelopp på Skatteverkets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att få traktamente ska du ha rest minst 50 km från din vanliga arbetsort.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 februari 2024
Sidan publicerad av:
Jeannette Waax

Sidfot

Hälsingland kommuners vapensköldar