Gå till innehåll

Friskvård

 

Här har vi samlat information om friskvård inom Lön Hälsingland.

Badplats vid Södra Dellen.

Friskvård för tillsvidareanställda, samt månadsavlönade med en anställning på minst tre månader.

Friskvårdsbidraget är personligt och finns laddat på ditt konto i Wellnetportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du hittar aktiviteter inom gruppträning, individuell träning, kost/vikt, kroppsbehandling, simning, stresshantering och mindfullness - i Söderhamn, på andra orter och online. Friskvårdsbidrag är skattefritt. Din HR-enhet kan svara på frågor om aktuellt belopp med mera.

När du blir anställd i Söderhamns kommun får du tillgång till Wellnet direkt och ett mail med lösenord skickas till din e-post. Personnumret är ditt användarnamn (ÅÅMMDDXXXX).

Om du glömt eller tappat bort ditt lösenord, beställ ett nytt via Wellnets hemsida.

Har du frågor eller behöver hjälp med din beställning?

Kontakta Wellnets support, tel 08-611 76 00 vardagar 8.00-17.00 (lunch 12.00-13.00) eller via mail support@wellnet.se


Friskvårdsbidrag för dig som är timanställd

För dig som är timanställd i kommunen är friskvårdsbidraget ett månadskort per kalenderår, för bad på Aquarena Hällåsen. Friskvårdsbidrag är skattefritt.

 

Förmånscykel

Om du är tillsvidareanställd i Söderhamn har du möjlighet att hyra en cykel under en treårsperiod till ett förmånligt pris. Kostnaden för cykeln betalar du genom ett bruttolöneavdrag varje månad (förmånsskatt tillkommer). När avtalsperioden är slut väljer du om du vill köpa ut eller lämna tillbaka cykeln.

Vill du ta del av friskvård eller förmånscykel? Vänd dig till din chef eller HR.

Telefon till kommunens kundtjänst: 0270-750 00.

E-post: kundtjanst@soderhamn.se.

Alla anställda kan ta del av friskvårdsbidraget, även den som har timlön och har jobbat minst 750 timmar under året. Från den 1 januari 2024 går all friskvård via leverantören Wellnet, du söker upp och bokar aktiviteter i deras portal. Du ska ha fått inloggningsuppgifter dit på din jobbmailadress. Behöver du komma i kontakt med Wellnet, använd e-postadressen support@wellnet.se eller ring 08-611 76 00. Vid frågor om friskvårdsbidraget, vänd dig till HR eller din närmaste chef.


Det här gäller för friskvårdsbidrag i Ovanåkers kommun:

  • Bidraget är upp till 1000 kr/år.
  • Endast en ansökan per år.
  • Du sparar själv dina kvitton tills du uppnått 1000 kr.

Har du köpt ett familjekort? Enligt Skatteverket ska det då framgå på kvittot namn på den person det gäller, samt vad summan för en person är.

Kvittot måste innehålla organisationsnummer, moms, belopp, aktivitet och ditt namn, annars kan du inte få något bidrag. Om kvittot inte innehåller ovanstående uppgifter, be om ett skrivet kvitto.

Fyll i blanketten om friskvårdsbidrag, skriv ut den och häfta fast dina originalkvitton. Vid digitalt kvitto, skriv ut det och häfta fast på blanketten.

Skicka fullständigt underlag till Personalklubben via internposten (brun postpåse) eller lägg i ett kuvert märkt "Personalklubben" i brevlådan på kommunkontoret).

Det går självklart också bra att posta underlaget till:

Personalklubben

Ovanåkers kommun

828 80 Edsbyn

Tillsvidare- och visstidsanställda i Bollnäs kommun har ett friskvårdsbidrag. Även du som har timlön kan få ta del av friskvårdsbidraget, dock inte via Wellnetportalen. Vänd dig till din chef om du har frågor.

I Wellnetportalen finns aktiviteter inom gruppträning, individuell träning, kost/vikt, kroppsbehandling, simning, stresshantering och mindfulness - i Bollnäs, på andra orter och online.

Så gör du för att använda ditt friskvårdsbidrag:

Du hittar din friskvårdspeng i ditt personliga konto på Wellnet. Betalning av aktivitet görs direkt i portalen.

Behöver du hjälp från Wellnet?

Kontakta dem på e-postadressen support@wellnet.se eller ring 08-611 76 00.

Har du frågor om friskvårdsbidraget?

Kontakta din närmaste chef alternativt HR-support via e-post: support.hr@bollnas.se

I Hudiksvall tar du del av friskvårdsbidraget genom en personlig inloggning på Wellnetportalen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Beloppet kan vara variera beroende på när man börjar sin anställning och om man arbetar heltid, visstid eller deltid. Din HR-avdelning kan svara på frågor om aktuellt belopp.

Behöver du hjälp från Wellnet?

Kontakta dem på e-postadressen support@wellnet.se eller ring 08-611 76 00.

 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 april 2024
Sidan publicerad av:
Jeannette Waax

Sidfot

Hälsingland kommuners vapensköldar