Gå till innehåll

Sofie Rickström, ny i teamet: "Lönekonsult är det bästa av två världar."

38-åriga Sofie Rickström har utbildat sig till lönekonsult vid Yrkeshögskolan i Gävle och bor i Björktjära utanför Bollnäs med sin familj. I hennes bakgrund finns också en högskoleexamen i ekonomi.

Sofie och familjen är hemvändare som landade i Bollnäs 2019 efter sammanlagt femton år på andra orter. Nu är hon spänd på sin nya yrkesroll.

─ Det känns otroligt spännande med Lön Hälsingland, inte minst att få komma in så här pass tidigt i processen.

Den 1 april blev Sofie en del av vårt löneteam, tidigare har hon exempelvis jobbat med folkbokföring på Skatteverket. Hon har alltid gillat administration men är också utåtriktad och social. Därför känns rollen som lönekonsult som det bästa av två världar.

Om hon ska beskriva sig själv som kollega, är ”flexibel” ett ord som dyker upp.

─ Jag är enkel att samarbeta med. Jag är en bra lyssnare som låter andra ta mer plats. Fast jag gillar självklart också att delta i samtalet! säger Sofie med ett skratt.

Några oanade talanger utöver ekonomi och administration? Ja, därhemma odlar hon för nöjes skull, driver upp sticklingar inomhus och ser det som en avkoppling att få saker och ting att slå rot. Förhoppningsvis vill Sofie rota sig även hos oss!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 april 2023
Sidan publicerad av:
Jeannette Waax

Sidfot

Hälsingland kommuners vapensköldar
Till toppen