Gå till innehåll

Viktiga hållpunkter när vi byter lönesystem

Sedan 1 oktober 2022 ingår Söderhamns löneenhet i Lön Hälsingland – ett samarbete mellan Bollnäs, Söderhamns, Hudiksvalls, Ovanåkers och Ljusdals kommuner. Tillsammans har vi upphandlat en ny systemlösning från Visma, innehållande Personec och Medvind. Du kommer att få en enda ingång till båda systemen via portalen Visma Window.

Under april börjar vi att använda Medvind som schema/bemanningssystem i alla verksamheter inom Söderhamns kommun, och i maj betalar vi ut den första lönen från Personec.

 

För dig som rapporterar i Heroma idag


  • Frånvaro, övertid och andra avvikelser går inte att registrera i Heroma efter den 31 mars. Den ska i stället registreras i Medvind, det är möjligt att göra från och med den 13 april.
  • Reseräkningar måste registreras senast den 31 mars. Nya resor efter 1 april ska läggas in i Personec efter den 17 maj. Då kan du registrera resor som gjorts under april och maj.

För dig som rapporterar i Medvind idag

 

  • Frånvaro, övertid och andra avvikelser ska rapporteras som du gör idag, men systemet kommer att vara stängt mellan den 11 och 12 april, och öppnas igen den 13 april.


Vi kommer att ha en direktkoppling till Skatteverket i och med systembytet. Du som anställd behöver kontrollera att ditt namn i Medvind/Heroma är samma som du har registrerat hos Skatteverket.

Anhöriguppgifter kommer inte att följa med automatiskt i systembytet. Därför behöver du själv gå in och registrera det i Personec efter 17 maj.

För att komma in i den nya portalen loggar du in med samma användarnamn och lösenord som du använder idag. Länken finns på Lön Hälsinglands hemsida från och med den 13 april.

Den 26 maj görs första löneutbetalningen från Personec. Du kommer att se din utbetalning när du loggar in i Visma Window från den 22 maj.

Nya vägar till lönesupporten: Den 1 maj byter lönesupporten telefonnummer, det nya numret är 0270-252 00. Om du hellre vill e-posta gör du det till support@lonhalsingland.se


Vill du ha det här nyhetsbrevet i utskriftsformat (pdf)? Klicka här Pdf, 7.9 MB.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
23 mars 2023
Sidan publicerad av:
Jeannette Waax

Sidfot

Hälsingland kommuners vapensköldar